İtalya'da oynayan ve yaralanmaları “tedavi eden” isteyen Papa Francis'in futbolcusu ve yeğen-niet'i Felipe Bergoglio kim

Leila

Global Mod
Global Mod
Katolik dünyasında Papa Francis'in ölümü. Ama aynı zamanda, ülkede sahip olduğu birkaç akrabanın yakın çevresine, belki de son 50 yılın en önemli Arjantinine sahip. Bu küçük hikayelerden biri, İtalyan futbolunun yükselişinde oynayan 21 yaşındaki bir futbolcu olan Felipe Bergoglio'nunki.

Felipe Yüce Pontiff ile aynı adı paylaşan Papa'nın kuzeni Jorge Bergoglio'nun torunu. Bu aile bağlantısı, coğrafi ve kuşak mesafesine rağmen, çocukluğumdan beri hayatını işaret etti. “Papa'nın büyükbabam olduğunu düşünen insanlar vardı. Çok küçüktü, yaklaşık 10 yaşındaydı, ama o günü mükemmel hatırlıyorum, evde kutlama anlarını. İnanılmazdı.” Dedi. Nazione.

Aslen Córdoba'dan Felipe, 2022'de ilk takıma ulaştığı Lasallano Club'da futbol kurdu. 2023'te Avrupa'ya göç etti. Felipe'nin, zaman zaman bir UMBIA şirketi ile iş için İtalya'ya seyahat eden babası, bölgedeki bir takım olan Adriyatik Misano'da Felipe'nin futbol kalitesine değer olan futbol insanlarını ikna eden kişiydi.

Daha sonra D Serisi'nden Trestina'ya transfer edildi ve şu anda İtalyan futbolunun beşinci kategorisinde oynayan bir Toskana kulübü olan Castiglionense 1919'da atandı. Ünlü uzak akrabası ve tüm ailesi gibi Felipe de San Lorenzo'nun hayranıdır.

Soyadı her yerde dikkat çekiyor. “Bana Papa'nın bir akrabası olup olmadığımı sorduğum yerde,” diye itiraf ediyor Felipe, bu ağırlığı inkar etmeyen: “Meslektaşlarım her oyundan önce nimet ister. Ayrıca yaralandıklarında da her zaman başka bir Bergoglio'ya gitmeleri gerektiğine cevap veriyorum,” dedi. Zurna Ağustos 2024'te.

“İtalya'da küçük oldum ve buna alıştım. Her zaman gülüyoruz. Bergoglio olmak bir onurdur ve benim için bu soyadı herhangi bir yük ima etmiyor ” şakalar.

“Babam bana Papa Francis'in her zaman ailemizi sorduğunu söyledi. Hepimiz Arjantin'de yaşadığımızda, Buenos Aires ve Córdoba arasındaki mesafeler nedeniyle ilişki zordu, ama bağlantı her zaman oradaydı,” diye vurguladı Kutsal Baba'nın yeğeni.

Mahkeme dışında Felipe, Cordoba köklerini korur ve ailesi ve hala Arjantin'deki kız arkadaşıyla temas kurar. Mahkemede, fizikçiyi iyi kullanan ve takıma denge iletmeyi amaçlayan Aguerrido Merkezi Defans olarak tanımlanır. “Öğrenmek için İtalya'ya geldim,” dedi o vesileyle alçakgönüllülükle.