Eski TV Meteorolog, görüntüsünün sekreterlik dolandırıcılığında doktora yapıldıktan sonra DeepFakes ile savaşıyor

Farrah

New member
Yaklaşık on yıl boyunca Bree Smith, Nashville'de tanıdık bir yüzdü. Ancak, Ocak ayında, anne ve eski TV meteoroloğu, yerel CBS'ye bağlı istasyonda görünmeyi bıraktı-aylarca süren derin kalıntılara karşı savaştıktan sonra gerçekçi görünebilecek çevrimiçi görüntüler veya videolar.

Smith'in durumunda, onun bir görüntüsü, yüzü farklı, kısmen çıplak bedenlere düzenlenmiş ve daha sonra başkalarından zorla para almaya çalışmak için açık resimler ve videolar yaratmaya doktor yapıldı. FBI'a göre, bunun gibi “Sextortion” dolandırıcılığı sadece geçen yıl on binlerce Amerikalıyı hedef aldı.

“Çoğu gece uyumak için ağlıyorum, çoğunlukla çocuklarımın beni görmesini istemediğim için,” dedi Smith 43 yaşında. İlk olarak, gönderen ve internette doktor versiyonu olarak poz veren bir “taklitçi” arasında bir değişim ekranını içeren bir e -postadaki görüntüleri öğrendiğini hatırladı.

Deepfores hızla çoğaldı, özel akşam yemekleri ve samimi eylemler için yüzlerce dolar karşılığında teklifler ve Smith'i tanıyabilecek herkesi hedef aldı. Bir Google e -tablosundaki derin pasifi kullanarak yeni hesapları takip etmeye başladı ve çevrimiçi olarak ortaya çıktığını söylediği yüzlerce arasında sadece bir hafta boyunca 24 ekledi. Derin bir peynirin Smith olduğunu iddia ettiği yerdeki fabrikasyon bir video da ortaya çıktı.

“Temelde birinin kimliğini alıyorsun” dedi. “Onları silahlandırıyorsun.”

Smith, kurbanların suçlularına karşı savaşmalarını sağlayabilecek düzenlemeler için vokal bir savunucu haline geldi. Ve geçen hafta, Tennessee Senatosunda bir Bill Smith tarafından geçti. “Derin yaprak Görüntüleri Yasası Önleme” olarak adlandırılan yasa tasarısı, yasaya imza atması beklenen Tennessee Hükümeti Bill Lee'ye gönderildi. Sextortion aldatmacalar tarafından hedeflenen insanlar için, onların izni olmadan paylaşılıyorsa dava açmaları için bir yol sağlar.

Smith, “Bu itici güçler hikayemi almaya çalışıyor ve hikayem benim.” Dedi. “Bu benim hayatım. 43 yaşındayım ve çok çalıştım ve iyi sevdim ve sadece yuvarlanıp bunu almayacağım.”

“Yasadışı olarak tanımlamak kritik bir ilk adımdır” dedi, ancak bu işin hala durdurulacağını ve insanları sorumlu tutmak gibi hala yapılması gerekiyor.

Tasarı Tennessee Yasama Meclisi'nde ilerlerken, Smith geçen ay Tennessee House Ceza Adaleti alt komitesinden önce, deneyimini derin yapraklarla ve aldatmacanın onu ve ailesini etkileme yollarıyla paylaşmak için ortaya çıktı. Haberler Affiliate WSMV, milletvekillerine ifadesinde, onun gibi davranan DeepFake hesaplarının Facebook ve Instagram'da ortaya çıktığını, bireysel bir kişi olarak bulması ve rapor vermesi için çok büyük miktarlarda söyledi.

Smith, milletvekillerine verdiği demeçte, “İthalatçıları yakalamak ve onları engellemek için elimden geleni yapıyorum, ama dediğim gibi yüzlerce kişi oldu. Bir köstebek çırpma gibi, sadece her yerde ortaya çıkıyorlar.” “Sadece onlara bakıp 'Yapabileceğimiz hiçbir şey, dostum?'

FBI'ın İnternet Suç Şikayet Merkezi'ne göre, 2023'te 34.000'den fazla sekstat kurbanı vardı. Bu sayı geçen yıl 54.000'den fazla kurbana tırmandı. FBI, bir ödeme yerine getirilmedikçe açık materyali serbest bırakmayı tehdit eden bir suçlunun ABD'de arttığını ve küçükleri hedefleyen bir suçlunun içerdiği için tipik sekstrümden farklı olan finansal stextround'un.

Ulusal Kayıp ve İstismar Çocuklar Merkezi'nde sekstorasyon suçlarını izleyen Hayley Elizondo, finansal kazancın faillerin birincil hedefi olduğunu söyledi.

“Bu suçlular, tüm oyunları para kazanmak” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Yetişkinlerin de finansal sekstürün hedefi haline geldiğini gördüğümüz için şaşırmadım. Açıkçası, onlara ödeme yapabileceklere ulaşacaklar.”

Yetkililer, insanların derin hasat kurbanı olduklarını düşündükleri takdirde yapmaları için en önemli şeyin onları rapor etmek olduğunu söylüyor.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Ulusal Siber Güvenlik İttifakı, “Sizi veya tanıdığınız birini içeren biriyle karşılaşırsanız, içeriği barındıran platforma bildirin” diyor. Diyerek şöyle devam etti: “Bu, potansiyel erişimini sınırlandırarak kaldırılmasına veya araştırılmasına yardımcı olabilir.”

Kuruluş ayrıca, İnternet Suç Şikayet Merkezi aracılığıyla yapılabilecek federal kolluk kuvvetlerine rapor verilmesini önermektedir.

Haberler'ten daha fazlası

Nicole Valdes

Nicole Valdes, Nashville merkezli bir muhabirdir. Valdes en son Fox Weather ile bir hava muhabiriydi. 2021'de Fox Weather'a katıldığından beri Valdes, akış hizmeti için hava ile ilgili haberleri kırdı ve geliştirdi. Valdes, yaklaşık 40 eyaletten bildirdi, Kasırga Ian'ın Florida üzerindeki etkisinin yanı sıra sayısız kasırga, sel ve yangınların önde gelen ağ kapsamı. Gururlu iki dilli bir gazeteci olarak Valdes, Maria Kasırgası'nın Porto Riko'ya etkisi üzerine derinlemesine bir parça üretmek ve bildirmek için becerilerini ileriye taşıyor. Bu rolden önce Valdes, Phoenix, Arizona'da muhabir ve doldurma çapası olarak çalıştı ve istasyonun 2020 cumhurbaşkanlığı seçimlerini kapsamını sürdürdü. Aynı zamanda Fort Myers, Florida'daki CBS-Affiliate için multimedya gazetecisiydi. Valdes, Gainesville'deki Florida Üniversitesi'nden mezun oldu.