Colapinto'nun olgunluğunu ve sakinliğini öne çıkarıyor ve deneyimli pilotları “emekliye ayırıyor”

Leila

Global Mod
Global Mod
aynen Franco Colapinto, Juan Pablo Montoya ayrıca koştu Formül 1 takım için Williams. Kolombiyalı, zamanın nasıl değiştiğine değindi Formül 1 ve yeni pilotların eskileri nasıl tehdit etmeye başladığını.

Mevcut Meksiko Grand Prix'siMontoya sohbet etti Zurna Colapinto gibi eğitim kategorilerinden gelen ve üst kategoride yer arayan genç pilotların mevcut durumuna dikkat çekti.

Kolombiyalının oğlu da bu durumda Sebastián şu anda çalışan Formül 3 ve 2025 yılında Formula 2 gridinin bir parçası olacağını doğruladı.

“Gelecek olan şey bu ve çok iyi. Oldu. Şu anda gelen genç sürücüler çok iyi. Colapinto'nun ne yaptığına bakın. O ne Formula 3'te ne de Formula'da dominant olmadı, domine etmedi. 2. Ama iyi bir iş çıkardı ve bugün de çok iyi bir iş çıkarıyor” diye vurguladı Montoya.

Ve konseptle devam etti: “O zaman bu, oradaki pilotların seviyesinin Şu anda, Genç sürücülerden oluşan grubun durumu çok iyi çünkü Formula 1'de bir değişimin başladığını görüyorsunuz. Bunun devam edeceğini düşünüyorum.”

“Colapinto çok iyi bir iş çıkarıyor”

2002 ve 2003 sezonlarında Williams'la iki üçüncülük, 2005'te ise McLaren'la dördüncülük elde eden eski Kolombiyalı sürücü, bu genç sürücü grubunun yaşlı sürücülerin ayrılması konusunda nasıl baskı yapmaya başladığından bahsetti.

“Pilotlar var, Lewis (Hamilton)çok fazla yılı kalmamış olan. İLE Fernando (Alonso) Çok uzun yılları kalmadı. Mızrak (Gezinti) Ne demek istediğimi anlıyorsanız daha kaç yıl süreceği bilinmiyor. İle (Nico) Hulkenberg aynısı. (Valteri) Bottas Zaten dışarıda olacak. Orada çok fazla değişiklik var ve her zaman olduğu gibi gelen genç sürücülerin hepsi kalmıyor, bu yüzden durum çok karmaşık” dedi Kolombiyalı.

Colapinto'yu nasıl gördüğü sorulduğunda Montoya çok net konuştu: “Gördüğünüz gibi. Gerçek şu ki çok iyi bir iş çıkardı. Bence En iyi yaptığı şey, durumu sakin ve olgun bir şekilde ele almasıydı.“.

Arjantinli pilotun Formula 1'deki ilk yarışlarında çok iyi performans gösterdiğini de vurguladı: “Çünkü bunun çoğunu ben yaptım. Hatalar yaptı ama hataların diğer tarafından çıktı ki bu çok önemli. Çünkü çok önemli.” Normalde çoğu zaman insan hata yaptığında o delikten çıkmak zordur ve o bu konuda iyi bir iş çıkarmıştır.“.

49 yaşında, Montoya direksiyon başında kötü alışkanlıklarını göstermeye devam ediyor: “Hala birkaç yarışa katılıyorum ve Şu anda Birkaç hafta önce bir NASCAR yarışı koştum, gerçek şu ki çocuklar gibi eğlendim ve harika vakit geçirdim. Çok eğlendim. Ama şimdi odak noktası Sebastián'ın kariyeri.”

19 yaşındaki genç sürücü, 2024'e zor bir başlangıç yaptı. Babası şunları söyledi: “Bu yıl karmaşıktı çünkü yılın başında hastaydı ve biz sezon öncesi testler yapmadık, hiçbir şey yapmadık.” Yani yanlış bir başlangıç yaptık ama yılın yarısından sonra zaten iyi iş çıkardık. Kendimizi organize edersek çok iyi şeyler yapabiliriz.”

Sebastián Montoya, gelecek yıl Formula 2'ye katılacağını henüz doğruladığı için bu meyvelerini vermeye başlıyor gibi görünüyor. Şu anda bunu hangi takımla yapacağı açıklanmasa da aynı yolu izlemeye çalışacak. yaptığı yol. Franco Colapinto.